GLUTÉNMENTES SPENÓTFŐZELÉK
Újragondoltuk az örök favorit főzeléket, az eredmény pedig egy könnyű és villámgyors fogás, amit a bundáskenyér koronáz meg.
Hozzávalók:
- 900g spenótlevél
- Civita Kukoricaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál Civita Kukoricaliszt
- 100 ml főzőtejszín
- só, bors
- 3 db tojás
- 1 db gluténmentes bagett
Elkészítés:
- Egy vastagfalú edényben melegíts közepes hőfokon 3 evőkanál kukoricaolajat, majd futtasd meg rajta a fokhagyma szeleteket.
- Tedd az edénybe a megtisztított spenótleveleket és párold meg.
- Ha az egész adag spenót átfőtt, szitálj rá 2 evőkanál kukoricalisztet, keverd össze, majd mehet bele a főzőtejszín is.
- Még pár percig hagyd főni, sózd és borsozd.
- Verj fel 3 tojást, ízesítsd sóval.
- Vágd ujjnyi vastagságú szeletekre a bagettet, majd forgasd meg a felvert tojásban.
- Melegíts a tűzhelyen nagyjából 10 evőkanál kukoricaolajat, majd amikor már forró, süsd meg benne a bagett szeleteket.
- Az aranybarnára sült bundáskenyeret szedd papírtörlőre, majd tálaláskor helyezd a spenótra.