GLUTÉNMENTES SPENÓTFŐZELÉK

GLUTÉNMENTES SPENÓTFŐZELÉK

Újragondoltuk az örök favorit főzeléket, az eredmény pedig egy könnyű és villámgyors fogás, amit a bundáskenyér koronáz meg.

Hozzávalók:

  • 900g spenótlevél
  • Civita Kukoricaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál Civita Kukoricaliszt
  • 100 ml főzőtejszín
  • só, bors
  • 3 db tojás
  • 1 db gluténmentes bagett

 Elkészítés:

  • Egy vastagfalú edényben melegíts közepes hőfokon 3 evőkanál kukoricaolajat, majd futtasd meg rajta a fokhagyma szeleteket.
  • Tedd az edénybe a megtisztított spenótleveleket és párold meg.
  • Ha az egész adag spenót átfőtt, szitálj rá 2 evőkanál kukoricalisztet, keverd össze, majd mehet bele a főzőtejszín is.
  • Még pár percig hagyd főni, sózd és borsozd.
  • Verj fel 3 tojást, ízesítsd sóval.
  • Vágd ujjnyi vastagságú szeletekre a bagettet, majd forgasd meg a felvert tojásban.
  • Melegíts a tűzhelyen nagyjából 10 evőkanál kukoricaolajat, majd amikor már forró, süsd meg benne a bagett szeleteket.
  • Az aranybarnára sült bundáskenyeret szedd papírtörlőre, majd tálaláskor helyezd a spenótra.

Share:

More Posts

Send Us A Message