SZICILIAI FUSILLI

SZICILIAI FUSILLI

Imádjuk az olaszok egyszerű, gyors és mégis elképesztően ízes és izgalmas tésztaételeit, amilyen a híres szicíliai fusilli tészta recept.

 Hozzávalók:

  • 15 dkg Civita Fusilli tészta
  • 1 dkg datolyaparadicsom
  • 2 db lilahagyma
  • 1 db lime héja és leve
  • 250g paradicsolmé
  • 1 dl Civita Kukoricaolaj
  • 10 dkg kapribogyó
  • 2 db egész narancs héja 
  • 50 dkg friss aquadella (másnéven apróhal vagy teknőshal)
  • só, bors

 Elkészítés:

  • Vágd apróra a lilahagymát és pirítsd le kevés kukoricaolajon.
  • Öntsd hozzá a paradicsomlevet.
  • Vágd fel negyedekre a paradicsomot és add a lilahagymához.
  • Add hozzá a kapribogyót.
  • Hámozd meg a narancsot és a narancs héját vág apróra és add a raguhoz.
  • Sózd és borsozd meg kedved szerint, majd reszeld rá a lime héját és facsard rá a lime levét.
  • A csomagoláson látható utasítások szerint főzd meg a fusillit.
  • Pirítsd le egy kevés kukoricaolajon a friss aquadellát.
  • Tálalásnál add a tésztához a halat, majd önts rá a raguból bőven.

Share:

More Posts

Send Us A Message