TÚRÓS POLENTA TORTA EPERVELŐVEL

TÚRÓS POLENTA TORTA EPERVELŐVEL

Nagy fejtörést okozhat, milyen alternatív tortát készítsünk szülinapra, ha az ünnepelt esetleg gluténérzékeny. Alábbi túrótorta receptünket azonban szívből ajánljuk a túró és gyümölcs szerelmeseinek.

 Hozzávalók:(18 cm es tortához)
Polentához

  • 0,2 l Kukoricadara (polenta)
  • 1 l Narancslé 100 %
  • 3 ek Cukor

Túrókrémhez

  • 500 g Túró
  • 3 ek Cukor
  • 2 csomag Vaníliás cukor
  • 1 dv Citrom reszelt héja és egy félnek a leve
  • Mazsola, ízlés szerint

Epervelő

  • 30 dkg Eper (vagy eper dzsem)
  • 1 csomag Dzsemfix
  • Citromlé

 Elkészítés:

  • A narancslevet cukorral felforraljuk, lassan fokozatosan belekeverjük a kukoricadarát.
  • Lassú tűzön, kb. 5 perc alatt készre főzzük.
  • Ha elkészült, egy szilikon lapát segítségével egy, már előre sütőpapírral kibélelt (csak az alja) csatos tortaformába öntjük, elsimítjuk és hagyjuk kihűlni.
  • Ameddig a polenta talapzatunk hűl, elkészítjük a túró krémet. Kikeverjük a túrót a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és egy fél citrom levével.
  • Ha elkészült, a krémet a formában lévő narancsos polentára kenjük, és egyenletesen elsimítjuk.
  • Végezetül a kész eper dzsemet a tetejére öntjük és visszatesszük a hűtőbe dermedni.

Share:

More Posts

Send Us A Message